Актуално, Проекти|27.12.2017 12:42

Сдружение „Екосвят Родопи” стартира изпълнението на проект Реф. № 2055 “Пътеки за достъпен туризъм” Финансиран по програма ИНТЕРРЕГ БЪЛГАРИЯ – ГЪРЦИЯ 2014-2020

logo interregСдружение «Екосвят Родопи» е един от партньорите които изпълняват проект «Pathways of accessible heritage tourism” /“Пътеки за достъпен туризъм” с акроним «Access2Heritage”.
Водещ партньор на проекта е Управленска структура на Национален парк за района на Родопите.
Партньорите от Гърция и България са:
- Регионален фонд за развитие на Централна Македония
- Община Волви
- Aгенция за местно икономическо развитие, Разлог
- Национална конфедерация на хората с увреждания, Клон Северна Гърция
- Съюз на инвалидите в България (СИБ)
- Технологичен образователен институт на Централна Македония, факултет Бизнес администрация в Серес
- Сдружение „Екосвят Родопи“
- Сдружение “Регионален младежки парламент” – Кърджали

Основната цел на този проект е да подобри достъпността на природното и културното наследство в трансграничния район и да събере и популяризира в международен мащаб точна информация за възрастни туристи и туристите с увреждания и техните семейства.
Проектът има за цел да развие редица действия и инструменти за подпомагане на подобряването на туристическия продукт и съответните услуги в двете области чрез развитие на ресурсите за наследство и подобряване на достъпа им до хора с увреждания и намалена подвижност като цяло в рамките на общата цел на трансграничния регион за устойчивост.
Предвидените дейности целят чрез подобряване на достъпността до значителното природно и културно наследство на трансграничния регион да привлекат досега подценен, но сега възникващ сегмент на туристическия пазар, този на туристите с увреждания и намалената мобилност като цяло – вече признати на международно ниво като качествени и лоялни туристи – които по този начин могат да се насладят на пълно и запомнящо се туристическо изживяване.

Проектът се изпълнява в период от 2 години.
Предстоят първите срещи на партньорите.

  • Сподели тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Остави отговор