Актуално|28.10.2013 11:55

Конкурс за разказ „Млад автор”

 Picture 11301

Министерство на околната среда и водите и Издателство Сиела обявяват конкурс за разказ „Млад автор”, за юноши от 13 до 18 години
Той ще се провежда всеки месец по зададена тема до края на 2013 г.

Министерство на околната среда и водите и Издателство Сиела обявяват конкурс за разказ „Млад автор”, който ще се провежда всеки месец до края на 2013 година. В  конкурса могат да участват юноши от 13 до 18 години. Темата ще бъде различна  всеки месец и за всяка ще се номинират и награждават по трима участници. След приключването на конкурсите за отличените ще се организира двудневен курс за творческо писане, воден от изтъкнати съвременни български автори. Всеки млад творец може да изпрати до три творби на имейл адрес: mladavtor@ciela.net.

„Магията на чистата вода” е темата на втория етап от конкурса „Млад автор”
Разказите за  конкурса изпращайте на адрес mladavtor@ciela.net до 18 ноември. Тогава ще бъде съобщена следващата тема, а на 22 ноември имената на отличените от втория конкурс ще бъдат публикувани  на сайтовете на МОСВ и издателството.

Критерии  за оценяване:

• съдържание – сюжетът на разказа да е увлекателен, свързан със силата на водата и връзката й с паметта и бъдещето на живота на хората и планетата, последователност на изложението, наличие на случка и умение да се изграждат характери;

• език – умение при използване на езиковия речник, правопис и пунктуация.

Tворбите ще се оценяват от отговорен редактор на издателство Сиела и изявен литературен творец. За допълнителна информация – тел: 0887 333 003 или на имейл адрес: mladavtor@ciela.net.

Награди:

Спечелилите първо място ще получат – киндъл

Спечелилите второ място  - мобилен телефон

Спечелилите  трето място  - таблет

На всички участници успех!

„Ако започването на писането е трудно, погледнете през прозореца. Целият живот е история и всеки момент е чудо” – Брус Тейлър.

 

 

  • Сподели тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Коментарите са заключени