Актуално, Проекти|23.06.2015 12:24

“Да четем заедно” – младежка инициатива, подкрепена в рамките на проект “НАСЪРЧАВАНЕ НА АКТИВНОТО ГРАЖДАНСТВО НА МЛАДИТЕ ХОРА” финансиран по Програма за подкрепа на НПО по ФМ на ЕИП

Много ентусиазъм предизвика инициативата в кампанията “Да четем заедно” на 29 юни на открито, в двора на Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян и реализирана от Младежите от клуб “Милосърдие” към ПГТТ.
„Основната цел на кампанията ни „Да четем заедно“ е да четем на открито, в чиста среда, сред зеленина. Ние искаме да покажем на нашите съученици колко е хубаво и интересно да се откъснеш от компютъра и едновременно с това да прочетеш и да споделяш интересни и актуални теми. Да се научим да общуваме и споделяме мисли свободно. Така ще можем да прекарваме свободното си време на въздух сред приятели, сред природата, а не седейки пред компютъра или в кафенета. Да преоткрием удоволствието от прекия допри с книгата“.
Таса мислят Доминика, Даниел, Саймън, Семир. Затова организираха страхотна иновативна и емоционална кампания сред съучениците си – избор на интересни книги, четене на открито и коментирането им.
Предоставените на библиотеката книги донесоха голяма емоция, защото всеки един от участниците намери “своята книга”, своето любимо четиво. Литературата на стойност 350 лева ще е на разположение в библиотеката, с възможност да се използва от всички ученици по всяко време. Благодарности към всички участници и слушатели! Благодарности г-жа Мария Жайгарова и г-жа София Иванова, които подкрепиха доброто и стойностното в тази младежка инициатива. Едно голямо благодаря на прекрасната и слънчева Доминика, която работи всеотдайно по реализирането на кампанията. Весело лято и до нови инициативи!
Кампанията продължава. Това пък е Facebook – групата, създадена специално от младежите. Страхотна е, нали? Присъединете се и вие!

https://www.facebook.com/groups/810841645698154/permalink/815739941874991/

  • Сподели тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Остави отговор