Актуално|22.02.2015 17:21

СДРУЖЕНИЕ „ЕКОСВЯТ РОДОПИ” ОРГАНИЗИРА ПОРЕДНОТО ПОЛЕЗНО ЗА СМОЛЯНСКИТЕ МЛАДЕЖИ ОБУЧЕНИЕ

Петнадесет младежи от Смолян взеха участие в обучение на тема „Училище за граждани – процес на участие“, което се проведе от 20-ти до 22-ри февруари в залата на Младежкия център в Младежки дом в областния град.
Законовите възможности за влияние на гражданското общество върху местните общности, толерантността и мултикултурното разбирателство, начините на въздействие на общинските съвети, както и правните аспекти на идеята за граждански контрол бяха само част от темите, разгледани на тридневния форум.
Младежите симулираха заседание на общински съвет, писаха есета по важни теми, свързани с личностното развитие и активната си гражданска позиция, и дискутираха наболели за младите проблеми от местно и национално ниво.
„Ние сме бъдещето на нашия град и със своята активност заставаме твърдо против разпространяваните в последните седмици в България твърдения, че младите са пасивни и незаинтересовани от живота около себе си.“ Това бе един от многото изводи, до който достигна групата обучаващи се в края на курса.
Обучението се проведе по проект „Насърчаване на активното гражданство на младите хора“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. В рамките на този проект на младежите от Смолян ще бъдат предложени още интересни и полезни активности, които ще бъдат провеждани от експерти от партньорската организация CTW от Норвегия.

  • Сподели тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Остави отговор