Актуално|20.12.2018 18:04

Сдружение “Екосвят Родопи организира участие на младежи по проект “Solution to pollution” на полската организация Stowarzyszenie Porozumienie Pokoleń

“РЕШЕНИЕ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ”

“Решение за замърсяване” e проект, финансиран от фондовете на програмата “Еразмус +”, осъществен от 19 октомври до 27 октомври 2018 г. от неправителствената организация Stowarzyszenie Porozumienie Pokolen и партньорски организации: Ecoworld Rhodopes от България и Asociatia Green Evolution от Румъния. Основната дейност на проекта – обмен на младежи, се проведе във Висла (Полша), на която присъстваха 36 души – 30 участници на възраст 16-18 години и 6 ръководители на групи. Почетният покровител на проекта “Решение за замърсяване” беше кметът на град Славян – Рафал Адамцък и кметът на град Висла – Томаш Буйок.
От Смолян участие в проекта взеха ученици от Езикова гимназия “Иван Вазов” и ПМГ “Васил Левски”, които представиха достойно себе си, своите училища, Сдружение “Екосвят Родопи”, Смолян и България.
Основната тема на проекта бяха екологични проблеми и подобряване на качеството на живот. Целта на “Решението за замърсяване” беше да се повиши информираността на участниците и местните общности в областта на екологията, опазването на природната среда и придобиването на практически знания, умения и компетенции в тази област.
В рамките на проекта участниците обмениха своите наблюдения и опит, както и търсеха решения, свързани с феномена на замърсяването на околната среда и замърсяването на околната среда. Програмата за младежки обмен беше много заета, богата на различни дейности и изпълнявана на английски език, използвайки методи на неформално образование като интеграционни игри и дейности, тематични сесии, дискусии, оценки, национални вечери, срещи с експерти, участниците в проекта посетиха Катовице, където разбраха как работи станцията за качество на въздуха в провинциалната инспекция по опазване на околната среда и се срещнаха с експерти от екипа на Енергийните съветници на Провинциалния фонд за опазване на околната среда и управление на водите, които представят новата програма “Чисто Въздух”.
Участниците също провеждаха събитие, което популяризира идеята за проекта, а именно борбата срещу смог. Проектът “Решение за замърсяване” беше възможност да се натрупат ценен опит, знания, компетенции, шанс да работите в международен екип и да създадете нови международни приятелства.

Ето и част от публикациите на незабравимите дни от този младежки обмен.

https://issuu.com/…/docs/solution_to_pollution_-_publication – publication

https://issuu.com/porozu…/…/solution_to_pollution_-_brochure – brochure

https://drive.google.com/…/1ov3dlY8MCcO9RFrKmCuqFNO_P…/view… – movie

 

  • Сподели тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Остави отговор